top of page
FLOX Flowers: FAQ
 • Hoe worden de boeketten buiten de Randstad geleverd?
  We maken het boeket op basis van jouw wensen. Voor we voor het boeket (in de vaas) inpakken maken we een filmpje van de set. Daarmee kun je indien nodig het boeket bij aankomst nog even herschikken in de vaas. Het vorige boeket kun je inclusief de vaas inpakken in dezelfde doos. Het retouretiket leveren we mee en zo komt het vorige boeket weer snel bij ons terug en kun je direct genieten van de nieuwe vaas met bloemen. Wij kunnen het boeket en de doos weer opnieuw gebruiken, en zo hebben ook wij zero waste. Na 3 maanden, als het tijd is voor de volgende wissel, nemen wij contact met je op voor de volgende wissel. Op deze manier hopen we jou maximaal te ontzorgen en daar houden wij van!
 • Worden kunstbloemen van zijde gemaakt?
  Zijn onze bloemen zijden bloemen (of zoals helaas soms gespeld: zijde bloemen)? Er is een verkeerde indruk ontstaan dat kunstbloemen van zijde worden gemaakt. Hoewel dit vroeger wel vaak het geval was, is dit tegenwoordig, gelukkig, niet meer zo. Zijde is een prachtig en luxueus materiaal, het kent alleen ook een aantal nadelen. ➡ de productie van zijde is zeer dieronvriendelijk. Om zijde te maken worden de levende cocons van rupsen van de zijdevlinder verhit ➡ de productie van zijde is belastend voor het milieu. De zijden draad afkomstig van de verhitte cocons van de rupsen van de zijdevlinder wordt schoongemaakt en geverfd. Daarbij wordt veel water vervuild ➡ Zijde is teer en gevoelig voor slijtage. Bloemen van zijde kunnen makkelijk verkleuren. Dat beperkt de levensduur van zijden kunstbloemen Deze factoren hebben geleid tot de populariteit van alternatieve materialen zoals bijvoorbeeld polyester en PVC. Deze zijn duurzamer, makkelijker te onderhouden en kunnen een langere levensduur garanderen dan zijde. Vandaar dat we ze eindeloos kunnen hergebruiken!
 • Hoe maken jullie de bloemen schoon?
  Bij wisselen per kwartaal is dat niet nodig, want wij verzorgen de bloemen en maken ze schoon indien nodig. Zo heb je dus altijd mooie en schone bloemen!
 • Kan ik ook een abonnement kado geven?
  Dat is natuurlijk altijd een goed idee! :) Mail je wensen naar info@floxflowers.nl voor meer informatie of vul het contact formulier in, dan nemen we contact met je op. Je kunt ons ook appen of bellen op +31613195243.
 • Kan ik de vaas met kunstbloemen aanvullen met verse bloemen en kan ik er water bij doen?
  Nee, je kunt beter geen water en/of verse bloemen met de kunstbloemen combineren. In de stelen van de kunstbloemen is ijzerdraad verwerkt, dat kan gaan roesten in water.
 • Mag ik altijd mijn eigen vaas en bloemen uitzoeken?
  We hebben een ruim assortiment aan bloemen en vazen en we maken een paar voorstellen. Hier kun je dan uit kiezen. Mochten deze voorstellen niet naar je zin zijn, gaan we natuurlijk kijken naar andere mogelijkheden.
 • Hoe werkt de betaling?
  Je betaalt via een automatische incasso. Nadat we de bloemen hebben geleverd of gewisseld incasseren we het bedrag voor die periode.
 • Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!
  Mail naar info@floxflowers.nl
 • Kan ik de vaas met bloemen ook buiten zetten?
  Onze kunstbloemen zijn niet bedoeld om permanent buiten te staan. Zon en wind tast de kwaliteit van de bloemen aan.
bottom of page